Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bugün Hükümet Konağı önünde düzenlenen Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreni ile başladı.

            Çelenk sunma töreni protokol üyeleri,  gençlik merkezi üyeleri, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlendi.

            Tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hasan BULUT, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

İl Müdürü BULUT konuşmasına, Filistinli kardeşlerimizi Gazze'de katliam yaparak şehit eden terörist devlet İsrail'i kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dileyerek başlarken,"   Bu hafta bahar kadar güzel, güneş kadar sıcak hislerle vatan sevgisi pekiştirilmeli, yarınlara hazırlanan gençler olarak bilgimizi, birikimimizi artırırken ahlaki değerlerimize dört elle daha sıkı sarılmak durumundayız.

            Hafta vesilesiyle kötü alışkanlıklardan, sağlığa zararlı keyif verici maddelerden uzaklaşmak, spora ve dolayısıyla vücut sağlığına daha çok önem vermek her gencin görevidir. Bu hafta zafer haftası, gençlik haftası ve gençliğin haftasıdır. Biliyorum ki sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bizim bu ülkeye, bu şehre aidiyet bağlarımızın güçlü olması yarınlarımızın huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir.

            Gençlik yüreğin dolup taşmasıdır, gençlik aşktır, gençlik heyecandır ama aynı zamanda akıldır, irfandır, muhakemedir. Geleceğe bakma geçmişi sorgulamaktır. Bütün mesele yüreklerimizi ulvi değerlerle, bilgi birikimiyle yüce ideallerle doldurmanızdır. Tek gayeniz meşrutiyet zemininin bütün topluma huzur verecek şekilde güçlenmesi olmalıdır.

            Geçmişi hatırlamayan onu tekrarlamaya mahkumdur. Ondandır ki bizim gençliğimiz 19 Mayıs 1919'u, 15 Temmuz 2016'yı asla unutmayacaktır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır.

            Bu duygu ve düşüncelerle Gençlik Haftanızı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.’’ dedi.

            Konuşmanın ardından Hükümet Konağı'ndan Atatürk Meydanı'na Gençlik Yürüyüşü yapıldı. Atatürk Meydanı'nda çeşitli spor gösterileri düzenlendi.