Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdürümüz Hasan Bulut Başkanlığında, Spor Şube Müdürü Halil Demirel ve kurum bünyesinde çalışan antrenörlerle İl Spor Merkezleri(Yaz Spor Okulları) toplantı gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizde kurulan kayıt bürolarında her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları) kayıtları alınmaya devam etmektedir.

            İl Spor Merkezleri Kurslarımız 5-18 yaş grubu için ücretsizdir. Ayrıca Engelli vatandaşlarımız için yaş sınırı olmadan açılan kurslarımızda tüm branşlardan ücretsiz olarak yararlanabilmektedir.

            2018 yılı İl Spor Merkezleri kayıt yapılması halinde Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Bisiklet, Boks, Bocce Bowling ve Dart, Cimnastik, Futbol, Güreş, Halkoyunları, Halter, Hentbol, Herkes İçin Spor, İşitme Engelliler, İzcilik, Judo, Kano, Karate, KickBoks, Masa Tenisi, Okçuluk, Oryantring, Özel sporcular, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme, Wushu, Yelken ve Yüzme spor dallarında faaliyet gösterilecektir.İl Spor Merkezlerine 05-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzden alacakları formu doldurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Kaydını yaptıranlara Spor Kartı tanzim edilecektir.       

            İl Müdürümüz Hasan Bulut, 2015 yılından itibarenİl Spor Merkezlerine yapılan kayıt sayılarının her yıl artarak devam ettiğini, 2018 yılı itibari ile Mayıs ayında başlayan başvurularla birlikte Haziran ayı itibari ile 1800 civarında kayıt alındığından bahseden Bulut, Yaz Spor Okullarıyla birlikte antrenörlerin üzerine düşen görevlerinden bahsederek ’’Sporcuların ahlaki açıdan kültürel ve manevi değerlerimizi özümseyerek yetişmesini sağlamak,yetenekli sporcuların tespitini sağlamak, sporcu sayılarını arttırmak,ulusal ve uluslararası alanda başarı elde edebilmek için hep beraber gelişime,değişime açık olmalıyız,kendimizi yeni bilgilerle donatmalı ve böylece farkındalık oluşturarak daha fazla çaba harcamalıyız’’ dedi.