Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda, İl Müdürümüz Hasan Bulut Başkanlığında, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Topçu, Spor Şube Müdürü Halil Demirel, okul müdürleri ve temsilcileri ilekurum bünyesinde çalışan antrenörlerleTürkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi toplantısı gerçekleştirildi.

            Sportif yetenek tarama testi ilkokulda 3.sınıflara uygulanmış olup, İlimiz merkez ve ilçelerinde yaklaşık 3150 öğrenciye yetenek taraması yapılmıştır.

Toplantıda, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde, ilimizde yapılan taramaya katılan 3150 öğrenciden, 2.aşamaya devam etmek için sportif yetenek kriterini taşıyan 410 öğrenci, 23 Temmuz-22 Eylül 2018 tarihleri arasında 6 merkezde 2.aşama eğitimine katılacağı ve bir üst aşamaya geçmek için sergileyecekleri performansın gözlemlenerek sonuçların Türkiye Sportif Yetenek Taraması Bilim Kurulu tarafından değerlendirileceği vurgulandı.

Projede, sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılması hedeflenmektedir.