Gençlerin Gençlik Merkezlerinde serbest zamanlarını değerlendirmek ve kültürel sanatsal faaliyetlerde bir araya gelerek üretkenliklerini artırdıkları faaliyetler arasında yer alan Türk Müziği kursları meyvelerini veriyor. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Türk Müziği yarışmalarında Gençlik Merkezindeki gençler rekabetin ortak heyecanını yaşıyor. Türk Müziğinin gençlerce icrası Türk Müziği kültürünün kuşaklararası öğrenimini artırması anlamında önemli. Bu bağlamda yapılan faaliyetlerde gençlerin gösterdiği başarılar da gurur kaynağı oluyor.

                En son Gençlik ve Spor Bakanlığı' nın Samsun Atakum Sanat Merkezi' nde düzenlemiş olduğu Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Grup Birinciliği Yarışması; Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Kamuran ÖZDEN, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hasan DAVULCU, Gençlik Merkezleri Daire Başkanı Sayın Mehmet KAYMAKÇI, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Sayın Güven ÖZYURT, Jüri Üyesi Zekai TUNCA ve TRT Program Yapımcısı Orhan ÇAKMAK’ ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

                Müsteşar yardımcısı Sayın Kamuran ÖZDEN’ in açılış konuşması ile başlayan Sahne Sırası Sende adlı Türk Müziği Grup Birinciliği yarışmasında Samsun, Çorum, Amasya, Tokat ve Giresun illerinden gençler kıyasıya yarıştı. Sürpriz jüri üyesi Zekai TUNCA yarışma sonunda seslendirdiği eserlerle gençlere ve seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. 14-21 ve 21-29 yaş kategorilerinde düzenlenen yarışmada 14-21 yaş kategorisinde Ahmet YILMAZ adlı solistimiz 3. oldu.