400 Bine yaklaşan öğrenci sayısı ile Türkiye’nin en büyük genç potansiyelini barındıran kurumlarından biri olan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çanakkale Savaşının 100. Yılına özel pek çok önemli etkinlik gerçekleştiriliyor.

Bu yıl tarihimizin en önemli diriliş destanlarından biri olan Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı. KYK’ya bağlı bütün yurtlarda ise ecdadımızın gösterdiği olağanüstü mücadele çeşitli programlarla tekrar canlandırılıyor. On binlerce KYK’lı genç Çanakkale Programlarına katılarak tarihi anlara yeniden şahitlik ediyor. Duygu dolu anlara sahne olan Çanakkale Programları hafızalarda güzel bir iz bırakıyor. Programlara katılan üniversiteli gençler de son yıllarda giderek artan bu tür faaliyetlerin yurtlarında düzenlenmesinden oldukça memnunlar.

YURTLARDA SİNEMA GÜNLERİ
KYK bu çerçevede faaliyetlerine yine bir etkinlik daha ekledi. Yurtlarda barınan öğrencilerin tarih bilincini geliştirmek, milli ve manevi değerlere bakışında farkındalık oluşturmak, yüreklerine vatan sevgisini yerleştirmek amacıyla “YURTKUR Sinema Günleri” adı altında düzenlenecek programlarda, 18 Mart 2015 tarihinde vizyona giren “Son Mektup” adlı sinema filmi KYK yurtlarında barınan on binlerce gençle buluşacak. Öğrenciler ücretsiz olarak sinemalara götürülerek “Son Mektup” Filmini izlemeleri sağlanacak.