Türkiye Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu iş birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı koordinasyonunda, Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Yıldızlar Yüzme Kulübü ile eski Devlet Bakanı Kürşad TÜZMEN ve ekibinin ortaklaşa düzenlediği Rusya - Türkiye Uluslararası Karadeniz Soçi - Giresun 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu 12 - 20 Haziran’da gerçekleştirilecektir.

DÜNYANIN EN BÜYÜK AÇIK DENİZ MARATONU

Dünyanın en büyük açık deniz maratonunda kulaçlar sağlık çalışanlarımız için atılacaktır. 320 kilometrelik rekor bir mesafe yüzülecek, 100 ila 120 saat kesintisiz maraton olacak. İki ülkeden dünya şampiyonları, farklı meslek grupları katılacak."

Maraton, Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile dünya master yüzme şampiyonu Ahmet Nakkaş, dünya soğuk su şampiyonu Hamza Bakırcıoğlu'nun da yer aldığı açık su tecrübesi olan Türk - Rus sporcuların bulunduğu bayrak takımı tarafından yüzülecek.

Dünya sağlık çalışanları ve dostluk için kulaçların atılacağı 320 kilometrelik organizasyon, dünyanın en büyük açık deniz maratonu olacak.

Maratonun, 12-20 Haziran tarihlerinde düzenlenmesi ve hava şartlarına göre 4-5 gün sürmesi planlanmaktadır.