Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut başkanlığında, Sahil Güvenlik Komutanlığı TCSG 73 Bot Komutanı Yüzbaşı Fırat Aslan,  Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Heves Bozbağ ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa Özer  ile Olimpik Yüzme Havuzu Spor Kompleksi toplantı salonunda Soçi - Giresun 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu teknik toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu iş birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı koordinasyonunda, Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü ile eski Devlet Bakanı Kürşad TÜZMEN ve ekibinin ortaklaşa düzenlediği Rusya - Türkiye Uluslararası Karadeniz Soçi - Giresun 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu heyecanı yaşanacaktır.

Dünya sağlık çalışanları ve dostluk için kulaçların atılacağı 320 kilometrelik organizasyon, dünyanın en büyük açık deniz maratonu olacak. 320 kilometrelik rekor bir mesafe yüzülecek, 100 ila 120 saat kesintisiz maraton olacak. İki ülkeden dünya şampiyonları, farklı meslek grupları katılacak.

Program Belli Oldu:

10 Haziran Perşembe günü Saat:11.00’de Basın toplantısı ve tanıtım gerçekleşecektir.

11-12 Haziran Cuma - Cumartesi günü sporcularımız Giresun’da karşılanacak. 12 Haziran akşamı Saat:18.00’de teknik toplantı yapılacak. Sporcularımız 13 Haziran günü Rusya / Soçi’ ye uğurlanacak. Maraton, hava şartlarının uygunluğuna göre 14 Haziran’ da Soçi’ den start alacak yine hava şartlarına göre 17 veya 18 Haziran’ da Giresun Botanik Bahçe’de noktalanacaktır.