19 Mayıs 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı milli kurtuluş mücadelesinin 103. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı; valilik önünde saat 10.00’da Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut tarafından Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başladı. Kutlama Töreni Hava muhalefeti nedeniyle 19 Eylül Spor Salonunda  gerçekleştirildi.

Kutlama törenine; Giresun Valisi Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Soycan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Can,Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut ile daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Vali Enver Ünlü 19 Eylül Spor Salonunda sporcuları, öğrencileri, protokol mensuplarını ve vatandaşları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İl Müdürü Hasan Bulut günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları dahilinde yapılan yarışmalarda dereceye giren gençlerimize ödülleri Giresun Valisi Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ve Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu tarafından takdim edildi.

Program, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Giresun Üniversitesi Halk Oyunları gösterisi, çeşitli branşlarda spor etkinlikleri, Güzel Sanatlar Lisesinin Gençlik Haftası Konseri ve Kutlama Pastası kesimi ile son buldu.