Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Giresun Maraton Kulübünün ana sponsorluğunda  6.sı düzenlenen Giresun Aksu Yarı Maratonu (21K) ve 10K koşusu (Runkerasus)  22 Mayıs 2022 Pazar günü gerçekleştirildi.

Maratonun başlangıç startını Giresun Valisi Enver Ünlü verdi. Startta Vali Enver Ünlü' nün yanısıra Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,  İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Öden ve Abdurahman Demirel' de yer aldı.

10 km Maraton, Giresun Limanı önünden başlayıp Belediye plajı önünden dönüş yapılarak gelindi.21 km Maraton ise Giresun Limanı önünden başlayıp Ofran Plajından dönüş yapılarak gelindi.

Giresun Aksu Yarı Maratonuna Türkiye’ nin dört bir yanından koşucular katılım sağladı. Renkli görüntülerin yaşandığı maratona vatandaşların ilgisi yüksekti. Yaklaşık 800 kişi maratona katılım sağladı.

Derece elde edenlere kupa ve madalyalarını Atletizm Federasyonu Başkanvekili Muzaffer Karadeniz, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurahman Demirel, Giresun Maraton Kulübü Başkanı Fatih Kitapçı, Atletizm il Temsilcisi Gökhan Külekçi, Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Heves Bozbağ, Maraton Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Şentürk ve Fikret Gürsoy tarafından takdim edildi.

Organizasyonda günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını Atletizm Federasyonu Başkanvekili Muzaffer Karadeniz, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurahman Demirel ve Giresun Maraton Kulübü Başkanı Fatih Kitapçı tarafından gerçekleştirildi.

10 K Kürsü Kategorisi için tıklayınız

10 K Yaş Grupları için tıklayınız

10 K Genel Sıralama için tıklayınız

21 K Kürsü kategorisi için tıklayınız

21 K Yaş Grupları için tıklayınız

21 K Genel Sıralama için tıklayınız