Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı  koordinasyonunda gerçekleştirilen 81 İl’ de bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 500 Özel Eğitim Okuluna, “ Spor Aşkı Engel Tanımaz ” sloganıyla farklı engel gruplarının kullanımına sunmak üzere üretilen 27 bin 259 adet spor malzemesinin Dağıtım Töreni, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda 81 İl’ e yola çıkan 30 tırın; 7 bölgemizi temsilen, 7 tanesinin uğurlanması programı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın işareti ile yola çıkmıştı.

“ Spor Aşkı İçin Yola Çıkan Tır Giresun’daydı “ 

Giresun Merkez Özel Eğitim İlkokul, Ortaokul ve Meslek Okulunda  (1.2.3. Kademe) gerçekleştirilen malzeme dağıtım törenine;  Giresun Valisi Enver Ünlü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, okul idarecileri, öğrenciler, sporcular ve misafirler katıldı.

“ Spor Aşkı Engel Tanımaz ” sloganıyla İlimizde bulunan Merkez Özel Eğitim İlkokul, Ortaokul ve Meslek Okuluna  (1.2.3. Kademe), Merkez Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Okuluna,  Bulancak Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okuluna, Tirebolu Ahmet Rasim Baş Özel Eğitim Uygulama Okuluna ve Eynesil İşitme Engelliler İlkokulu/Ortaokuluna malzeme dağıtımları gerçekleştirildi.

%70 oranında yerli üretimle hazırlanmış olan spor malzemeleri içerisinde; antrenman seti, atlama ipi, basketbol topu ve filesi, bocce seti, dambıl seti, dart seti, denge tahtası, futbol topu, goalball kalesi, filesi, maskesi ve topu, hulahop, koşu bandı, masa tenisi masası, filesi, raket takımı ve topu, pilates seti, sağlık topu seti, slalom takımı, step tahtası, basketbol potası, voleybol direk seti, voleybol filesi ve voleybol topu bulunmaktadır.  

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut;  “ Özel kardeşlerimizin hayata dört elle sarılmalarından aldığımız ilhamla Rabbimizin hepimize birer emaneti olan engellilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için devletimiz hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor.Spor Aşkı Engel Tanımaz sloganıyla icra edilen bu proje kapsamında özel öğrencilerimize dağıtılan spor malzemeleri bu kardeşlerimizin gelişimlerine katkı sunacaktır. Özel kardeşlerimizin de bu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek spor başta olmak üzere hayatın her alanında bizleri gururlandıracak başarılara imza atacaklarına inancımız tamdır. Özel kardeşlerimizin desteklenip kendilerine gerekli imkânlar sunulduğunda neleri başarabildiklerini en net biçimde spor alanında gördük. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına 87 sporcuyla katıldık ve ikisi altın, dördü gümüş, dokuzu bronz madalya olmak üzere toplam 15 madalyayla ülkemize döndük. Spor Aşkı Engel Tanımaz Projesini;  geleceğin olimpiyat, dünya ve avrupa şampiyonlarını yetiştirme yolunda değerli bir adım olarak görüyorum. Engelli kardeşlerimize verilen bu hizmetlerde emeği geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na, Valimiz Sayın Enver Ünlü’ ye teşekkür ediyorum. "Her biri tek başına bir başarı hikâyesi olan engelli sporcularımıza Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum." İfadelerine yer verdi.