31.05.2015Liman sahasında toplanan sporcular, ilk yarışa katılmanın heyecanını yaşadılar. 38.Uluslararası Giresun Aksu Festivali bünyesinde düzenlenen Yarı Maraton öncesi tören yapıldı. Törene Belediye Başkanı Kerim Aksu, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Milli Atletler, İsmail Akçay, Veli Ballı, Hamza Canavar, Mehmet Tümkan, Mehmet Yurdadön, Necdet Ayaz, Giresun Özel Sporcular Kulübü, kalabalık sporcu topluluğu ve sporsever katıldı.

                Liman sahasında saat 09.30’da Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun start vermesiyle başlayan Giresun 1. Yarı Maratonu 21 km olarak saat 12 sıralarında tamamlandı. Yarı maratonun yanında koşu ve yürüyüş yapan sporseverler 5 ve 10 km parkuru kulandılar. 500 kişinin kayıt yaptırdığı maratonda 290 kişi start alırken 270 kişi finişi geçmeyi başardı. 10 km lik parkurda İl Müdürü ve aynı zamanda Eski Milli Atlet olan Zeki Atlı'da koştu ve parkuru tamamladı.

Ödül töreninde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Gençlik Merkezi Halk Oyunları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterileri sergilendi. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaları İl Müdürü Zeki Atlı yaptı. İl Müdürü Atlı " Değerli misafirler, kıymetli spor ailesi güzel bir organizasyon oldu. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan şampiyon sporcu abilerime, kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Maraton Spor Kulübü Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine ve aynı zamanda her zaman sporun yanında olan Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, bu yarışmanın yapılmasına müsaade eden Atletizm Federasyon Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bende sizler kadar olmasa da bir 10 km koştum. Spor Tesislerimiz herkese açıktır. En küçüğünden en yaşlısına herkes gelip rahatlıkla spor yapabilir. Değerli antrenörlerimiz eşliğinde program dahilinde çalışmalar yapabilirsiniz.Biz sporun hizmetkarıyız.Hizmet vermeye de devam edeceğiz." dedi.

Dereceye girenler:

21 Kilometre Giresun 1. Yarı Maratonu (18-39 yaş grubu): 1.   Aykut Taşdemir, 2 .Hasan Turgut, 3. Ahmet  Arslan

(40-49 Yaş gurubu): 1. Erkin Küçük, 2. Aydın Çakır, 3. Ahmet Hamdi Güney

(50-59 yaş gurubu): 1. Kemal Kukul, 2. Ali Turan, 3. Oktay Yazıcı

( 60 yaş üzeri): 1. Aydın Oğuz, 2. Ahmet Kalpakçıoğlu, 3. Mustafa Yener

 (18-39 yaş bayanlar): 1.Duygu Turgut Oyan, 2. Gülşen Kılınç

( 40-49 yaş bayanlar): 1. Heves Bozbağ

Giresun 1. Yarı Maratonu ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Maraton Kulübü Başkanı Fatih Kitapçı ve Milli Atletler tarafından verildi.