Ülke genelinde 60 şehirden 431 sporcunun katıldığı, Türkiye Boks Federasyonunun eski Başkanı Taşkın Konuralp adına düzenlenen Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonası 01 Şubat 2016 Pazartesi günü saat 18.00'da yapılan açılış töreniyle Giresun'da başladı.

                Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Sayın Valimiz Hasan Karahan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Taşkın Konuralp'in oğlu ve Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Onur Konuralp günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptılar.

                İl Müdürü Bulut açılış konuşmasında; "Bugün burada başlayan, bir hafta boyunca devam edecek olan Taşkın Konuralp Gençler Türkiye Boks Şampiyonasında Boks camiasının değerli üyelerini Giresunumuzda ağırlamaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isteriz. Bu müsabakalar sonunda ülkemizi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında, 2020 Olimpiyatlarında temsil edecek şampiyonlar çıkacaktır. Şimdiden o şampiyon gençlerimize başarılar diliyorum. Şampiyonaya Ülkemizin dört bir yanından yaklaşık 450 sporcu ile 120 antrenör katılmış olup 39 hakem de federasyonumuz tarafından görevlendirilmiştir. Şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkese iyi seyirler diliyorum." dedi.

                İl Müdürü Bulut, Şampiyonanın adına düzenlenen ilimizin yetiştirdiği milli boksörlerden ve eski Boks Federasyonu Başkanı Taşkın Konuralp ve ailesine sağlıklı ve uzun ömürler diledi.

                Açılış töreni Giresun Gençlik Merkezi Halk Oyunları topluluğunun sergilediği Halk Oyunları Gösterisi ile son buldu. Giresun 19 Eylül Spor Salonu'nda 6 gün sürecek müsabakalar sonucunda 6 Şubat Cumartesi günü sporcular şampiyonluk için ter dökecek.

                Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Onur Konuralp, şampiyonaya 60 şehirden 431 sporcu katıldığını söyledi. Yüksek katılımlı güzel bir organizasyon gerçekleştiğini dile getiren Konuralp, şunları kaydetti:

                "Burada mücadele eden sporcular da 2020 Olimpiyatları'nın çekirdek kadrosunu oluşturacaklar. Dereceye giren sporcular Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına hazırlanacaklar. Katılımın yüksek olduğu için güzel maçlar seyredeceğiz. Boksa ilgi olması da bizi mutlu ediyor."

                Konuralp, Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonası'nın 30 yıl sonra tekrar Giresun'da düzenlendiğini belirtti.

                Müsabakalarda Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Onur Konuralp, Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Küçük, Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç de hazır bulundu.