Türkiye Yüzme Federasyonu, Giresun Valiliği, Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve Giresun İl Turizm Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu etkinlik kapsamında Temmuz ayı içerisinde Giresun'da ilk kez Giresun Adası’na Açık Su Yüzme Yarışması (Open Water) yapılacak.

            Temmuz ayında Karadeniz'in yaşanabilir tek adasına Açık Su Yüzme yarışları için hazırlıklar tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda daha önceki aylarda Açık Su Yüzme yarışlarının yapılacağı güzergah tespit edilmişti.

            26 Nisan 2016 Salı günü Giresun Valiliği Toplantı Salonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan BULUT ve Giresun Belediyesi, Kredi ve Yurtlar Kurumu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü,  İl Özel İdaresi, Yüzme İl Temsilciliği temsilcileriyle bir araya gelinerek toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan Açık Su Yüzme Yarışması için kurum ve kuruluşlara düşen görev ve sorumluluklar görüşüldü, planlamalar yapıldı.