19 Mayıs 1919 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı milli kurtuluş mücadelesinin 97. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

            Kutlama etkinlikleri dâhilinde bugün Atatürk Meydanında saat 10.00’da Çelenk Sunma Töreni akabinde havanın yağışlı olması nedeniyle 19 Eylül Spor Salonunda Kutlama Töreni gerçekleştirildi. Kutlama törenine; Vali Yardımcıları Recep UZAL ve Cahit KARATEPE, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Mustafa Cin, İl Genel Meclisi Başkanı Abdullah Mürşit GÜREL, İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan BULUT, bazı daire amirleri, kurum antrenörleri ve personelleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

            Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan BULUT tarafından Atatürk heykeli önünde çelenk sunumu ile başladı. 19 Eylül Spor Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İl Müdürü BULUT günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

            Konuşmanın ardından Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları dahilinde yapılan yarışmalarda dereceye giren gençlerimize ödülleri Vali Yardımcısı Recep UZAL ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından verildi.

            Kutlama töreninde Vali Yardımcımız Cahit KARATEPE, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Genel Meclisi Başkanı Abdullah Mürşit GÜREL ve Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan BULUT tarafından Gençlik Pastası kesildi. Program 19 Eylül Spor Salonunda yapılan çeşitli spor etkinlikleriyle son buldu.