Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak; tek vatan, tek devlet,tek bayrak,tek millet inancı ve idealini kazandırmak,tarih şuurunun topluma yerleşmesini sağlamak,dili doğru ,etkin bir şekilde kullanılmasını teşvik ederek okuyan , düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 15 Ekim 2016- 15 Şubat 2016 tarihleri arasında ‘’Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine ‘’ yarışması düzenlenecektir.

Yarışma Kategorileri :

Yarışma 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girşimini püskürtmek amacıyla demokrasisine ve vatanına sahip çıkan şehitlerimizi konu alacak.Bu kapsamda katılımcılar ; demokrasi şehidi sivil vatandaşlarımızla asker ve polislerimize mektup yazacaktır.

Yarışma ; 14-17/18-21/22-29 yaş kategorilerinde düzenlenecektir.

Yarışma Başvurusu :

Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine yarışmasına başvurular sadece elektronik ortam üzerinden yapılacaktır.Bu imkana sahip olmayan kişiler ise yazdıkları mektupları gençlik merkezlerine teslim edecek veya gençlik merkezinde mektup yazacak ve mektuplar gençlik merkezi görevlileri tarafından sisteme yüklenecektir.Yarışmacılar yarışmaya sadece 1 eserle katılabilir.Yazılacak mektuplar her yönüyle özgün olmalı ,daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olmalı ,alıntı ya da kopya içerik olmamalıdır.Aksi taktirde mektup değerlendirmeye alınmayacaktır.Yarışmaya katılacaklar 15 Ekim tarihi itibariyle; http://form.gsb.gov.tr/genclerdenecdadamektup15temmuzsehitlerine/ adresine girerek mektup yazabileceklerdir.

Sonuçlar ve Ödüller :

Yarışmada ilde dereceye girenler 21 Şubat-15 Mart 2017 tarihleri arasında İl Müdürlüklerinin internet sitesinde açıklanacak olup Genel Müdürlüğün yapacağı nihai değerlendirmenin sonuçları ise 15 Nisan 2017 tarihinde www.gsb.gov.tr internet sitesi ile etkinlikler ve sosyal faaliyetler dairesinin Facebok ve Twitter adresinden duyurulacaktır.Katıldığı ilde yapılan değerlendirmede ilk 3 ‘e girme başarısı gösteren gençlere İl Müdürlükleri tarafından uygun görelen bir ödül verilecektir.

Genel Müdürlüğün yaptığı değerlendirmede her 3 kategoride ilk 3 ‘e giren gençlerden ; 1.olana Ultrabook 2. olana Dizüstü Bilgisayar 3. olana Akıllı Telefon verilecektir.

Dereceye girenler Gençlik Haftasında Ankara'ya davet edilecek ve devlet büyüklerimizin kabullerinde hazır bulunacaktır. Gençler ayrıca Gençlik Haftası programı kapsamında düzenlenecek tarih ve kültür gezisine götürülecektir.