İçişleri Bakanlığımızın yürüttüğü "Kardeş  Şehirler Projesi" kapsamında Muş ilinden 20 Ağustos Pazar  günü gelen 70 kişilik gruptan oluşan misafirlerimiz ilimizi gezip tanıma fırsatı buldular. Misafirlerimize genel olarak ilimizin hem doğal hem de tarihi güzelliklerini göstermeye çalışırken kardeş şehrimiz ile bir gönül bağı oluşturduk. Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Muş’tan Giresun’a gelen misafirlerimiz gezi sırasında yaylaları gezerek Giresun Karşılaması ve horon oynayıp, halay çekerek doyasıya eğlendiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hasan Bulut: "Bu tür programların ülkemiz insanını tanıma, var olan kardeşliğin pekiştirilerek devam etmesine vesile olması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu ve benzeri programların artırılarak yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile bu projeyi başlatan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi’ye ve bizlere bu ağırlama görevini veren Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’na teşekkür ederim." dedi.

Kardeş Şehirler Projesi programımız;

Birinci Gün:Kafilenin karşılanması otele giriş ve program amacının anlatımı.

İkinci Gün:Valimiz Sayın Harun Sarıfakıoğulları’nı ziyaret ve Valilik önünde folklor gösterisi, Kümbet, Alçakbel, Kulakkaya, Koçkaya Yaylası ve  Kuzualan Şelalesi gezisi,

Üçüncü Gün: Giresun Kalesi Gezisi, Giresun Adası Turu,  Fiskobirlik Entegre Tesisleri ziyaretiyle fındık işlemesinin görülmesi, Giresun meydanında  Kardeş Şehirler Folklor Gösterisi ve  voleybol maçı.

Dördüncü Gün: Eski Muş Valisi iken, şimdilerde Ordu Valisi olan Sayın Serdar Yavuz’un verdiği kahvaltı ile son buldu.