Katılımcıların tecrübelerini paylaştığı konferansın açılışında konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram basının demokrasinin kılcal damarları olduğunu belirterek “Bu damarlar ne derece güçlü olursa basında o derece güçlü olur.” dedi.

            Giresun’un ve Karadeniz bölgesinin doğal cennet köşelerinden biri olmasının yanında Kırım ve Ukrayna’daki olaylar nedeniyle bölgenin kritik bir önem arz ettiğini belirten Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR da " Çevremizde bu olaylar cereyan ederken üniversite olarak çeşitli uluslararası düzeyde konferanslara ev sahipliği yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünde genç olan iletişim fakültemizde yine son derece önemli bir konferansa ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’nin markalaşmış isimleri bugün bizlerle tecrübelerini paylaşacak. Beş yıl önce medya denince akla sadece televizyon geliyorken bugün internet medyası ve sosyal medya akla geliyor. İletişim ve medya her akademisyenin bir ölçüde haberdarlık mecburiyeti taşımaktadır. Bundan dolayı insanları olaylarla, gelişmelerle buluşturan bir alandır. Yerel medyanın da bu buluşmada hızlı ve sağlıklı olması son derece kritik bir ölçüdür. Medya yerelleştikçe küresel iletişim derinleşir. Yerel medya gelişme gösterdikçe nitelikli iş gücü ihtiyacı artmaktadır.”dedi.

            Bütün gelişmelerin iletişim için olduğunu ifade eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet ATALAY da,  “Daha önce İstanbul’da kendi tesislerimizde düzenlediğimiz eğitim seminerlerinin artık Anadolu’ya taşınması vakti geldiğini düşündük ve il il dolaşıp bu eğitim seminerlerini gerçekleştireceğiz. Bugün burada beşincisini düzenliyoruz. Birbirinden kıymetli iletişimcilerimiz tecrübelerini yerel medya ve öğrencilerimizle paylaşacaktır.Bütün medyayla biz bir aileyiz. Bu aileyi yarınlara taşımak için elbirliğiyle çalışıyoruz.”dedi

            Dilin önemine değinen Sayın Valimiz Hasan KARAHAN da,”İletişim insanın yaratılışıyla ortaya çıkan bir konu. Giresun’da gerek sayısal, gerekse etkinlik ve kalite anlamında iyi bir medyaya sahibiz. Bunun Giresun’umuz ve bölge için iyi bir katkı olduğunu düşünüyorum. Medyada pek çok ünlü Giresunlu hemşerimizde bulunmakta. Günümüz Medyasının en büyük sorunlarından biri maalesef dildeki kirlilik. Türkçemize dikkat edelim, dilimize sahip çıkalım. Medyada bu konuda dikkatli olmalı. Dilimiz her yerde bayrağımız. Medyamızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

            Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat KARAKAYA da basın mensupları için yapılan yenilikler hakkında bilgi vererek, “Son 2 yıldır İletişim Fakültesi ağırlıklı 100’e yakın öğrenciyi kurumumuza kazandırdık. İletişim Fakültesi mezunlarında gördüğümüz en büyük eksiklik maalesef dil eksikliği ve staj eksikliği. Eğer gerçekten iyi bir yerlere gelmek istiyorsanız kendi dilinizi en iyi şekilde bilip kullanmanın yanında birkaç yabancı dilde anadiliniz gibi konuşmanız gerekli. Ayrıca staj eksikliğinizi gidermek için yerel medyada bu işin mutfağına girerek, tozunu yutarak bir fiil görev almanız, kendinizi geliştirmeniz lazım.” dedi.

            Açılış konuşmalarının ardından Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol GÜNEŞ, Doğan TV Spor Genel Yayın Yönetmeni İlker YASİN, Beyaz TV Objektif Programı Yapımcısı-Sunucusu Kadir ÇELİK ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir AVŞAR katılımcılarla tecrübelerini paylaşarak soruları yanıtladılar.