Kastamonu’dan Trabzon’a gitmek için yola çıkan Milli bisikletçiler 16 Şubat Cuma günü Vali Sarıfakıoğulları’nı makamında ziyaret ederek, düzenledikleri etkinlik hakkında bilgi verdi. Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hasan Bulut hazır bulundu.

            Etkinlik Koordinatörü olan Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Kalyoncu, verdiği bilgide; Trabzon ili Akçaabat ilçesinin 1918'de düşman işgalinden kurtuluşunun hemen ardından bölgedeki silahların gemilerle önce Kastamonu ili İnebolu Limanı'na oradan da İstiklal Yolu üzerinden cepheye ulaştırıldığını belirterek, iki il arasındaki bu bağın yeniden hatırlanması ve Akçabaat'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde, Kastamonu'dan başlayan yolculuklarının Akçabaat'ta sona ereceğini söyledi.

            Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun güzergahını kullanarak 17 Şubat'ta Akçabaat ilçesinde olmayı amaçladıklarını vurgulayan Kalyoncu, düzenledikleri bu bisiklet turunda 635 kilometrelik yol kat edeceklerini ifade ederek, kendilerini Makamında kabul eden Vali Sarıfakıoğulları’na teşekkür etti. Etkinliğe katılan Milli sporcular da böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

            Vali Sarıfakıoğulları’da düzenledikleri bu anlamlı etkinlikten dolayı Milli bisikletçileri tebrik ederek, kazasız belasız yolculuklar diledi.

            Etkinlik koordinatörü Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Kalyoncu tarafından Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen adına Vali Harun Sarıfakıoğulları’na Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.Yıldönümü anısına bir plaket takdim edildi.