Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, 25 Nisan’da düzenlenecek Vefa Yürüyüşü ile anılacak.

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan teknik toplantıya, İl Müdürümüz Hasan Bulut, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu, İl Müftülüğü, Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri ile Gençlik Merkezi Müdürümüz katılım gösterdi.

            Gençlik ve Spor Bakanlığımızın,Çanakkale Savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı Şehitleri başta olmak üzere Çanakkale Şehitlerini anmak, onları yad etmek için her yıl düzenlediği "57. Alay Vefa Yürüyüşü"  tüm Türkiye ile birlikte İlimizde de gençler ve tüm Giresun halkının katılımı ile 25 Nisan 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir.

81 İLDE 100 BİNLER YÜRÜYOR

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Giresun Gençlik Merkezi bünyesinde gerçekleştirilecek olan etkinlikle gençlerimizin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmaları sağlanarak toplumsal birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi hedeflenmektedir.

GİRESUNLU GENÇLERDEN ŞEHİTLERE VEFA

            Hacı Miktat Camiinde Çanakkale ve 57.Alay konulu vaaz ile başlayacak olan program, sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılara yarma çorbası ikramı ile devam edecek. Giresun Şehitliğine kadar yapılacak yürüyüş sonrası Kur'an-Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için yapılacak duanın ardından program sona erecektir.