Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıkları ile anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, 25 Nisan 2018 Çarşamba günü düzenlenecek olan “Vefa Yürüyüşü” ile Giresun’da yad edilecek.

             Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı kapsamında aziz şehitlerimizi yad etmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak “Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganı ile anma programları gerçekleştirilecek.

 “57. Alay Vefa Yürüyüşü 07.00’de Başlayacak”

            Bu programlar kapsamında Giresun'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek 57. Alay Şehitleri anma programı, ilk olarak Hacı Miktad Camisinde kılınacak sabah namazı ile başlayacak ve ardından Çanakkale Savaşında askerlerimizin yediği yarma (yağlı buğday) çorbası Hacı Miktad Cami önünde vatandaşlarımıza ikram edilecek.

             Tüm Giresunlu vatandaşlarımızın davetli olduğu 57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü saat 07.00’de Atatürk Meydanı önünden başlayacak. Kortej yürüyüşünün ardından Kale Şehitliğinde Kuran-ı Kerim tilaveti okunacak.

 İl Müdürü Bulut Vatandaşları Davet Etti

             Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut “İlimizde gerçekleştirecek olduğumuz 57. Piyade Alayı Şehitleri anma programında gençlerimizle birlikte şehitlerimizi anmak ve ruhlarına bir dua göndermek için bir arada olacağız. Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganıyla düzenlediğimiz programa tüm Giresun halkımızı ve gençlerimizi davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

25 NİSAN 2018 ÇARŞAMBA

05.00

Sabah Namazı (Hacı Miktad Camii)

05.30

"Çanakkale" Konulu Vaaz - İl Müftüsü Muhittin Oral (Hacı Miktad Camii)

06.15

Katılımcılara ve Cami Cemaatine Yarma Çorbası İkramı (Hacı Miktad Camii)

07.00

Yürüyüş (Atatürk Meydanı - Kale Şehitliği)

08.00

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Dua (Kale Şehitliği)