Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı ve UCI (Uluslararası Bisiklet Birliğinin) 2018 yılı faaliyet programında yer alan 2.2Tour of Black Sea (Uluslararası Karadeniz Turu ) 28-29 Eylül 2018 tarihlerinde Rize ilinden başlayarak Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun illerinde yapıldı. 

28 Eylül 2018 tarihinde Rize’den başlayan yarışmalar devam ederken Giresun sınırları içerisinde Eynesil İlçemizde Yokuş Primi, Tirebolu ve Görele ilçelerimizde Karadeniz Güzellikleri Primi yapılırken Espiye ilçemizde belirlenen noktadan geçen 1.2.ve 3.lere Spring ödülleri Giresun Gemiler Çekeği mevkiindeki Botanik Bahçe’de düzenlenen törenle sporcularımıza hediyeleri takdim edildi.

Uluslararası Karadeniz Bisiklet Turu kapsamında, 12 ülkeden, 17 takım ve 100 sporcunun katıldığı yarışmada Giresun etabında İsviçreli Tristan Marguet birinci olurken, Türk sporcumuz Batuhan Özgür ikinci ve Tunuslu Ali Nauser üçüncü oldular.

Ödül Töreni Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, Sayın Milletvekillerimiz Kadir Aydın ile Sabri Öztürk’ün katılımları ile gerçekleştirildi.

Sporcular 29 Eylül 2018 Pazar günü ilimizden hareket ederek Uluslararası Karadeniz Bisiklet Turu Samsunda tamamladılar

İl Müdürümüz Hasan Bulut, ödüller konusunda yardımcı olan Görele Kaymakamı, Görele, Eynesil, Tirebolu ve Espiye Belediye Başkanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.