29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle, görkemli bir şekilde kutlandı.

            28 Ekim Pazar günü saat 13.00’de Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenleri, 29 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da Valilik Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti.

            Valilik–A Salonunda, saat 09.15’de verilen resepsiyonun ardından kutlamalar, saat 10.00’da Giresun Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen kutlama töreniyle devam etti.

            Atatürk Stadyumundaki tören, Vali Harun Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun askeri birlikler, öğrenciler, resmi ve özel kuruluşlar ile halkın Cumhuriyet Bayramı’nı tören aracı üzerinden kutlaması ile başladı.

            Vali Sarıfakıoğulları ve beraberindekilerin şeref tribünündeki yerlerini almasından sonra program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

            Vali Sarıfakıoğulları, günün anlam ve önemine değinen konuşmasına, törene katılanları selamlayarak başladı. Konuşmanın ardından; Giresun Sosyal Bilimler Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Namık Kemal İlkokulu’ndan birer öğrenci tarafından okunan şiirler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Koşusu (4x100 Metre Bayrak) ile devam eden programda; resim, şiir, kompozisyon, satranç ve koşu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit ve Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından verildi.

            Program; Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 7 bölgenin halk oyunlarının yer aldığı folklor gösterileri, Spor Lisesi öğrencilerinin jimnastik gösterileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sorumluluğunda karate ve taekwondo gösterilerinin ardından, Vali Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı Aksu tarafından selamlanan, merasim birliği ve okulların tören geçişiyle sona erdi.