Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası'nın Atatürk Meydanında planlanan açılış töreni hava muhalefeti nedeniyle 19 Eylül Spor Salonunda yapıldı.

                Törene Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Genel Meclisi Başkanı Abdullah Mürşit Gürel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, ASKF Başkanı Mehmet Güngör, İl Temsilcileri, İlimizdeki Amatör Spor Kulüpleri yöneticileri, temsilcileri ve çok sayıda sporcu katıldı.

                Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı tarafından açılış konuşması ile başladı. İl Müdürü Atlı konuşmasında; "Spor ,insanlık tarihinin başlangıcına kadar uzanan bir geçmişe sahip olup, toplumsal yaşantımızın vazgeçilmez bir olgusudur. Günümüzde spor, sanayinin hızla gelişimi, yoğun kentleşme, serbest zaman artışı gibi temel toplumsal değişmelere bağlı olarak yeni boyutlar kazanmıştır. İlimizde  76 spor kulübü ve 2450 faal olmak üzere 20.030 lisanlı sporcu sayısına sahip olan ilimiz Amatör Spor Haftası içerisinde 13-19 ekim tarihleri arasında çeşitli aktiviteleri ile il ve ilçelerimizde kutlanmaktadır. Amatör Spor Haftası'nın amacı çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, sporu sevdirmek,onları kötü alışkanlıklara karşı korumak,ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmektir. Vatanını, milletini seven hoşgörülü, liderlik duyguları gelişmiş, iyiyi ve güzeli taktir edebilen, saygılı, kurallara uyan, erdemli sporcular olarak ülkemiz sporuna çocuklarımızı ve gençlerimizi kazandırmaktır. Amatör Spor Haftası kutlamalarına maddi ve manevi destekte bulunan mülki amirlerimize şükranlar sunar, kulüplerimize sporcularımıza ve görev alacak idareci, antrenör ve hakem arkadaşlara başarılar dilerim." dedi. Tören daha sonra Gençlik Merkezi Halk Oyunları Topluluğunun yapmış olduğu Halk Oyunları Gösterisi ile devam etti.

                Amatör Spora desteklerini esirgemeyen idarecilerimiz plaketle onurlandırıldı. Sayın Valimiz Hasan Karahan adına Vali Yardımcımız Cahit Karatepe, Belediye Başkanı Kerim Aksu ve İl Genel Meclisi Başkanı Abdullah Mürşit Gürel plaketlerini ASKF Başkanı Mehmet Güngör'den aldılar. Amatör Spora emek veren Kulüp Başkanları, Hukukçular ve İl Temsilcileri plaketlerini Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Genel Meclisi Başkanı Abdullah Mürşit Gürel ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı tarafından aldılar. Plaket takdiminin ardından Amatör Spor Kulüplerine Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilen malzemelerin dağıtımı gerçekleştirildi.