Spor Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Projesi, Türkiye’nin yıldız adaylarını buluşturmaya devam ediyor.

                Sporun yaygınlaştırılması ve alt yapı sağlanması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ANALİG, 2014-2015 sezonu Atletizm, Basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Tekvando, Cimnastik, Hentbol, Voleybol, Judo, Karate ve Yüzme branşlarında 81 ilden sporcuların katılımıyla 26 Aralık tarihinde başladı. Her branş için il karmalarının oluşturması ile başlayan süreç, grup maçları ve finallerle 2015 yılı Mayıs ayına kadar sürecek.  ANALİG yarışmalarına 2001, 2002, 2003 doğumlu sporcular kulüp, ferdi veya okul lisansları ile katılabilecek.

YÜZME YARI FİNAL YARIŞMALARINDA 12 İL KATILDI

                Söz konusu proje kapsamında 12 ilin sporcuların katıldığı Analig Yüzme Yarı Final müsabakalarının 2. ayağı ilimizde 21-22 Mart 2015 tarihleri arasında Olimpik Yüzme Havuzunda yapıldı.
                ANALİG Yüzme Yarı Final Müsabakası 21 Mart Cumartesi günü saat 15.30'da yapılan seremoni ile başladı. Seremonide Hatay'dan ANALİG yüzme ligi için Isparta'ya giden serviste trafik kazası sonucu vefat eden İskenderun Yüzme ihtisas spor kulübü sporcusu 8 yaşındaki Arda İlhan'ın anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
                Kazada ayrıca sürücü, 1 öğretmen ve 15 sporcu yaralandı. Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak kazada vefat eden sporcu Arda İlhan'a Allah'tan Rahmet, kederli ailesi, yakınları ve spor camiasına baş sağlığı dileriz. Kazadan yaralı olarak kurtulan sporculara da acil şifalar diliyoruz.

                Yapılan müsabakalar sonucu sonıçlar şu şekilde oldu:
YÜZME SONUÇ