Gemilerçekeği Mahallesi’ndeki dolgu alanına İl Özel İdaresi ve Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla yapılacak olan Gençlik Merkezi ve Spor Sahaları’nın temeli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli’nin katıldığı törenle atıldı.

Tören Gençlik Merkezi Halk oyunları topluluğunun halk oyunları gösterileriyle başladı.

Giresun’un beton binalara değil, yeşil alanlara ihtiyacı olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise dolgu alanlarını birilerinin rantına değil, halkın hizmetine sunacaklarını ifade etti.

Bakan Canikli şunları kaydetti; “Son dönemlerde belki dikkatinizi çekmiştir, buna benzer tesisler üzerinde yoğunlaşmaya başladık. Esasında düşüncelerimiz projelerimiz vardı ama bunların önemli bir bölümü merkezi hükümetten ziyade yerel yönetimleri ilgilendirdiği için çok fazla girmek istemedik. Normalde buralar belediyelere devredilir ve belediyeler tarafından değerlendirilir. Biz bunu bir uygulamasını Cumhuriyet Parkında yaptık. Fakat orada çok fazla bir yapılaşma söz konusu oldu. Giresun’un binaya ihtiyacı yok. Giresun’un yeşil alana, basket sahasına, futbol sahasına, tenis kortuna ihtiyacı var. İnsanların gezip yürüyebileceği, nefes alabileceği bu güzelliklerin kenarından geçebileceği alanlara ihtiyacı var. O nedenle bu uygulamayı orada durdurduk ve kendimizi müdahale etmek zorunda kaldık. Bu müdahalenin sonucunda gençlik merkezi ortaya çıktı. Sadece insanların çay, içecek ihtiyaçlarını karşılamak için bir alan var onun dışında spor alanları, park ve oyun alanları vardır. Gelir getirici hiç bir şey yapmadık. Eğer orayı da eski yöntemle vermiş olsaydık kesinlikle Cumhuriyet parkından aşağı kalır yanı olmazdı.  Binalar restoranlar, lokantalar ve buna benzer binalar yükselirdi ve Giresunlunun ihtiyacı olan o talepler karşılanmamış olurdu, sorunlar giderilmemiş olurdu. Giresun’un Giresunlu gençlerin spor yapabilecekleri açık alanlara ihtiyaç var. Her tarafa bina yapılıyor. Sosyal açıdan da yanlış. Hangi açıdan bakarsanız bakın yanlış. Şimdi buralar değerlendirebileceğimiz son alan dar. Burası var, eski çöp alanı var, valiliğin karşısı var dolgu alanı olarak ve şu andaki çöp alanı var değerlendirebileceğimiz. Eğer buraları da heba edersek, bundan sonra Giresun’un nefes alacağı sahile yakın, konum olarak ta çok güzel olan bir arazi kalmamış olacak.  Onun için bunlar çok kıymetli. Onları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Birinci prensibimiz şu, hiçbir şekilde gelir getirici bir bina yapılmayacak hiçbir şekilde. Sadece içecek ve acil ihtiyaçların karşılanacağı alanlar olacak. Başka hiçbir yapı olmayacak.

Emeği geçen herkese başta Sayın Valimizi olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok hızlı hareket ediyoruz. İl Özel İdaresine, Özel İdare başkanımıza,  bütün çalışan arkadaşlarımıza ve tabi sizlere. Sonuç olarak bizi yönlendiren sizlersiniz. Giresun halkının talepleri bizim için yönlendirici ve yol gösterici oluyor,  ona göre karar veriyoruz.  Dolayısıyla her zaman olduğu gibi en büyük teşekküre Giresun halkı layıktır. Bütün Giresunlu hemşerilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Bu tesislerimizin gençlerimize ve Spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”

Amatör Spor Kulüplerinin ve halkın kullanımına sunulacak olan Gençlik ve Spor Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Valimiz Sayın Hasan Karahan’da, bir yıl içerisinde bitirmeyi hedefledikleri tesisin 4 milyon TL’lik maliyeti olacağını ifade etti.

Vali Karahan; “Bugün den itibaren temelini atıyoruz Sayın Bakanım takip ve ısrarıyla özellikle belirtmek istiyorum, bu projemiz rutin prosedürleri görseydi 3-4 ay da ancak temel atma haline gelecekti ama sağ olsunlar kendileri hem para konusunda bize destek verdiler. Hem de işlemlerin hızlanması konusunda teşvik ettiler. Görüyorsunuz inşallah az sonra temellini atacağız. Yaklaşık 4 milyon maliyetli bir tesis olacak. 1 yılda işi bitirmeyi taahhüt ediyoruz. İnşallah bunların temelini attık, açılışını da hep beraber yapacağız. Temennimiz 50 yıllık hayalin gerçekleştiği havaalanı açılışında olduğu gibi burada da görkemli bir açılış yapmayı umut ediyoruz.

Giresun’da diğer dolgu alanlarında da spor tesisi projelerinin olduğunu vurgulayan Vali Karahan; “Eski çöp alanını da Atletizm ve Spor Alanlarıyla donatacağız. Oranın işi biraz uzun sürecek çünkü çöp alanının ıslahı da gerekiyor. Biz orada bir çalışma düzenleme yaptık ama eski çöpler ortaya çıktı, o çöplerin ızgarası, havalandırılması,  gazının alınması gerekiyor. O projemiz de başladı. Onun da bugün temelini atıyoruz. Onu da başlatacağız. Ancak onun bir yıldan fazla sürmesini düşünüyoruz. Birazda bu bizi ekonomik olarak sıkıntıya sokacak Sayın Bakanım ama biz sizin desteğinizi her zaman arkamızda hissettik.”dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mehmet Güngör, Bakan Canikli’ye amatör spora yaptığı katkılardan dolayı bir plaket takdim etti.

Ardından Bakan Canikli ve eşi Hatice Canikli, Vali Karahan ve eşi Şule Meral Karahan, Ak Parti Milletvekili Mehmet Geldi, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Ak Parti Milletvekili Adayı Hatice Kocaoğlu, Ak Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ve Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akar tarafından Gençlik Merkezi ve Spor Sahalarının temel atma töreni gerçekleştirildi.