Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım  Başkanlığında kurulan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onayladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen Binali Yıldırım, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı kabine listesinde Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine yeniden getirildiğini söyledi. 61, 62 ve 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri ile 63. Hükümet'in Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Bakan Çağatay Kılıç, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te de yer alarak 5. kez aynı görevi üstlenmiş oldu.

Kabinenin açıklanmasının ardından kişisel twitter hesabından bir açıklama yapan Bakan Çağatay Kılıç, “65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç’ın Özgeçmişi
Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Babasının adı Sinan, annesinin adı Behire Yıldız'dır.

Siyaset Bilimi Uzmanı; Lise eğitimini İstanbul'da, lisans eğitimini ise İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde tamamladı.

Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003'te Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde Danışman oldu. Başbakan Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyeliğini üstlenen Akif Çağatay Kılıç, 25 Aralık 2013 tarihinde T.C. Gençlik ve Spor Bakanı oldu.

Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Akif Çağatay Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.