Gaziler Günü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişinin 92. yıl dönümü töreni; Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının saat 10.00’da Atatürk Meydanındaki (Atapark) Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

                Atatürk Meydanındaki törende günün anlam ve önemini belirten  konuşmaların ardından Liman Sahasına geçildi.

                Liman sahasındaki törene, Atatürk’ün Giresun’a gelişinin temsili canlandırılmasıyla devam edildi.  Törende konuşan Giresun Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a Gelişinin 92. Yıldönümünü ve Gaziler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

                Konuşmanın ardından Atatürk’ün denizden Giresun’a gelişini canlandıran Türk Bayrağı bir tekne ile limana intikal eden 2 gazi tarafından Sayın Valimiz Hasan Karahan’a teslim edildi.  Vali Karahan’da gazilerden aldığı Türk Bayrağı’nı izcilere teslim etti.

                Liman sahasındaki tören, yürüyüş kortejinin Millet Bahçesine hareket etmesiyle sona erdi.

                Törene; Sayın Valimiz Hasan Karahan, İlimiz Milletvekili Av. Sabri Öztürk, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Vali Yardımcıları; Yüksel Çelik, Barış Demirtaş, Cahit Karatepe ve Bülent Çağrı Erdinç, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.