Türkiye Karate Federasyonu Başkanlığının 2017 yılı faaliyet programında yer alan Karate Gençlik Kampı Sporcu Belirleme Müsabakaları 10-11 Haziran 2017 tarihlerinde İstanbul Büyükçekmece Gazanfer Bilge Spor Salonunda gerçekleşti. 23 ilden 120 Bayan, 179 erkek toplamda 299 sporcunun mücadele ettiği müsabakalar sonunda, 1-2 Temmuz 2017 tarihlerinde Hırvatistan da düzenlenecek olan ve puan niteliği taşıyan Gençler Dünya Kupasında ülkemizi temsil edecek milli takım belli oldu. Karate Gençlik Kampı Sporcu Belirleme Müsabakalarında yarışan ilimiz sporcuları Burak Özdemir ve Ferhat Demir 3.oldular ayrıca Milli takım seçmelerinde Burak Özdemir 2. Ferhat Demir 3.oldu. Bu derecelerin ardından Burak Özdemir Milli Takıma seçilerek 01-02 Temmuz 2017 tarihlerinde Hırvatistan’da yapılacak olan Gençler Dünya Kupasında ülkemizi temsil edecektir. Burada Milli takımımızın alacağı kota durumuna göre de Burak Özdemir 2018 yılında Arjantin’de yapılacak olan Gençlik Olimpiyatlarında da yarışabilecektir.

Burak Özdemir’in Spor Kariyeri :

            1 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Balkan ikinciliği, 1 Uluslararası ikincilik, 1 Türkiye üçüncülüğü bulunmakta olup İlimizin karate de ilk Milli sporcusu olma unvanına da sahiptir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, derece elde eden sporcularımızı kutlayarak Ülkemizi Gençler Dünya Kupasında temsil edecek olan Burak Özdemir’e müsabakalarında başarılar diledi ayrıca İl müdürümüz Bulut, Milli takımımıza sporcular yetiştiren kurumumuz Karate antrenörü Şaban Dizdarı da tebrik ederek başarılarının devamını diledi.