19 Mayıs 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı milli kurtuluş mücadelesinin 105. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.

Giresun Valiliği önünde gerçekleştirilen kutlama törenine; Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas, Ali Temür, Ertuğrul Gazi Konal, Elvan Işık Gezmiş, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı; valilik önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün tarafından Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başladı. 

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti öğrencileri, protokol mensuplarını ve vatandaşları selamladı. Vali Serdengeçti günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları dahilinde yapılan yarışmalarda dereceye giren gençlerimize ödülleri Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas, Ali Temür, Ertuğrul Gazi Konal, Elvan Işık Gezmiş ve Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse tarafından takdim edildi.

Giresun Valiliği önünde, günün anlam ve önemiyle ilgili şiir okunması, Giresun Gençlik Merkezi Müzik Dinletisi, Giresun Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve çeşitli branşlarda spor etkinlikleri düzenlendi.

Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Valilik önünden başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Yürüyüşüne İl Protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, sporcular, vatandaşlar, Off Road Kulüpleri, Motokros Sporcuları, AKUT Giresun ekibi ve çok sayıda kişi katıldı. Gençler dev Türk Bayrağı açtı. Bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde yapılan coşkulu yürüyüş Atatürk Meydanı´nda son buldu.

Atatürk Meydanında süren program, Gençlik Haftası Konseri, Paramotor-Motorlu Yamaç Paraşütü gösterisi, Dağcıların Gedikkaya’ya tırmanarak Türk Bayrağı açması ve Resim Sergisi ile son buldu.