Vali Yardımcısı Mehmet Fikret ÇAVUŞ, Giresun Belediyesi Başkan Vekili Salih ÖZDEMİR, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan BULUT, İl Sağlık Müdürü Opr.Dr.Ahmet BAL, Giresun Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Halil ÇOLAK, İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa ÖZER ve basın mensuplarının katılımıyla  Rusya - Türkiye Uluslararası Karadeniz Soçi - Giresun 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu tanıtım ve basın toplantısı gerçekleşti.

Maratonda atılacak her bir kulaç sağlık çalışanları ve İki ülke arasındaki dostluk için atılacak. Covid-19 Salgın sürecinde halkımızın sağlığını korumak için büyük bir özveri ve fedakârlık gösteren sağlık çalışanlarımız kendilerinden, çocuklarından, ailelerinden büyük bir ödün vermişlerdir. Onlara olan minnetimizi, şükranlarımızı kelimelerle ifade etmek çok zor. Onlar adları bilinmeyen kahramanlarımız. Bugün sağlık çalışanlarımıza olan minnetimizi, şükranlarımızı ifade etmek için Soçi - Giresun 320 Kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonuna ilk adımı atıyoruz. Yüzücülerimizin Karadeniz'de, Soçi - Giresun arasında atacakları kulaçlar sağlık çalışanlarımız için olacak. Bu vesileyle toplantıda,  Covid-19 Salgın sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza Yüce Allah’ tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır, tedavi gören sağlık çalışanlarımıza ise acil şifalar diliyoruz ifadelerine yer verildi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK AÇIK DENİZ MARATONU

Dünyanın en büyük açık deniz maratonunda kulaçlar sağlık çalışanlarımız ve dostluk için atılacak. 320 kilometrelik rekor bir mesafe yüzülecek, 100 ila 120 saat kesintisiz maraton olacak. İki ülkeden dünya şampiyonları, farklı meslek grupları katılacak."

Maraton, Eski Devlet Bakanı Kürşad TÜZMEN ile dünya master yüzme şampiyonu Ahmet NAKKAŞ, dünya soğuk su şampiyonu Hamza BAKIRCIOĞLU' nun da yer aldığı açık su tecrübesi olan Türk - Rus sporcuların bulunduğu bayrak takımı tarafından yüzülecek.

11-12 Haziran Cuma - Cumartesi günü sporcularımız Giresun’da karşılanacak. 12 Haziran akşamı Saat:18.00’de teknik toplantı yapılacak. Sporcularımız 13 Haziran günü Rusya / Soçi’ ye uğurlanacak. Maraton, hava şartlarının uygunluğuna göre 14 Haziran’ da Soçi’ den start alacak yine hava şartlarına göre 17 veya 18 Haziran’ da Giresun Botanik Bahçe’de son bulacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu iş birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü ile Eski Devlet Bakanı Kürşad TÜZMEN ve ekibinin ortaklaşa düzenlediği Rusya - Türkiye Uluslararası Karadeniz Soçi - Giresun 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu heyecanını hep birlikte yaşayacağız.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan BULUT; bu organizasyonun İlimize kazandırılmasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde, Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU liderliğinde, Giresun Milletvekillerimiz Sayın Cemal ÖZTÜRK, Sayın Kadir AYDIN ve Sayın Sabri ÖZTÜRK’ e, Sayın Valimiz Enver ÜNLÜ’ ye, Sayın Belediye Başkanımız Aytekin ŞENLİKOĞLU’ na, Sayın Ak Parti İl Başkanımız Kenan TATLI’ ya,  Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Heves BOZBAĞ’ a ve Teknik Kurul Üyesi Burak GÖRAL’a, İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa ÖZER Beyefendiye, Eski Devlet Bakanı Kürşad TÜZMEN ve ekibine teşekkür ediyorum dedi.