Her yaştan insanın spor yaparak sağlıklı kalabilmesi, yeni bireylerin spora kazandırılması ve spora ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun geliştirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, ülkemizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amacıyla, Amatör Spor Haftası kutlama etkinlikleri ve 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul sporları açılış seremonisi 11 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 14.00’ te 19 Eylül Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Spora emeği ve hizmeti geçmiş, ebediyete intikal etmiş büyüklerimiz ve şehitlerimiz adına saygı duruşu akabinde İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü V. Muzaffer ERGÜN tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi.

19 Eylül Spor Salonunda düzenlenen programa Giresun Valisi Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ, Giresun Belediye Başkan V. Salih ÖZDEMİR, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret ÇAVUŞ, İl Emniyet Müdürü Recep GÜZELYAZICI, Gençlik ve Spor İl Müdürü V. Muzaffer ERGÜN, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul TOSUNOĞLUAile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Mustafa MODAOĞLU, A.S.K.F. Başkanı Sinan IŞIK,  Amatör Spor Kulüp Temsilcileri, çok sayıda davetli, öğrenciler vesporcular katıldı.

Teşekkür Plaketleri; Vali Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ, Giresun Belediye Başkan V. Salih ÖZDEMİR, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret ÇAVUŞ,İl Emniyet Müdürü Recep GÜZELYAZICI, Gençlik ve Spor İl Müdürü V. Muzaffer ERGÜN, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul TOSUNOĞLU ve A.S.K.F. Başkanı Sinan IŞIK tarafından takdim edildi. 

Program, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları gösterisi, çeşitli branşlarda spor etkinlikleri2023 yılı Sporun EN’ leri Ödül Töreni ve temsili malzeme dağıtım töreni ile son buldu. 

2023 yılı Sporun EN’ leri Ödül Töreni İsim Listesi için tıklayınız.