İlimiz protokolü ile çok sayıda davetli ve sporcunun katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

                Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, insanların spora kazandırılması, çocukların spora başlaması, gençlerin zararlı alışkanlıklardan kurtarılması için sporu sevdirme ve spor alışkanlığı kazandırmak, vatanını, milletini seven sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, gençlerimizde spor bilinci oluşturmak, spora yeni başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Giresun’da sporun hakkettiği yeri alacağına, ailede spor yapan kişilerin artacağına inandığını belirten Bulut, gençlerimizi boş zamanlarında spor sahalarının yanı sıra Gençlik Merkezlerimizin gönüllü gençlik faaliyetlerine de davet etti.

                İl Müdürü Bulut, Giresun'daki sportif faaliyetleri ve tesisleşmenin gerçekleşmesi ve sporun her branşının tabana yayılması için maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ a, Sayın Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli’ ye, Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğullarına, Milletvekillerimiz Sayın Cemal Öztürk ve Sayın Sabri Öztürk beyefendilere, Sayın Belediye Başkanımız Kerim Aksu’ ya, Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’ a, Amatör Spor Kulüpleri Yönetim Kurulu ve Başkanına,  en önemlisi siz değerli gençlerimize, sporun her kademesinde görev alan kulüp yöneticilerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize, hakem arkadaşlarımıza, spor müsabakalarının olmazsa olmazlarından siz seyircilerimize şükranlarımı bir borç bilir hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlarım." dedi.

            İl Müdürümüz Hasan Bulut'un konuşmasının ardından amatör spor kulüplerine destek veren, bu uğurda emek harcamış ve ödüle layık görülen Sporun Enleri; Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğlulları'na, Giresun Milletvekilimiz Sayın Sabri Öztürk, Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya, ASKF Başkanı Mehmet Güngör tarafından plaket takdim edildi.

            Yine Sporun Enleri; Emin Aktaş, Aziz Ergun, Dr. Erhan Teker, Prof.Dr. Mustafa Türkmen, yakın zamanda vefat eden futbol gözlemcisi Ferhat Kara adına oğlu Giray Kara, antrenörler Metin Kısa ve Şaban Dizdar'a ödüllerini Giresun Milletvekilimiz Sayın Sabri Öztürk tarafından verilirken, Sporun Enleri Spor Kulüplerimize; Keşap Belediyespor, Derelispor, Duroğluspor, Akınspor, Ören Belediyespor'a ödüllerini Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları tarafından verildi.

            Giresun'da faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerimize Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen malzemelerin dağıtımı programa katılan protokol tarafından yapılarak, Ödül Töreni ve malzeme dağıtım programı sona erdi.