Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Ücretsiz İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları) açılış töreni hava muhalefeti nedeniyle 17 Temmuz Salı günü (dün) İl Özel İdaresi Gençlik Merkezinde yapıldı.  Düzenlenen açılış törenine Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan BULUT, Şube Müdürleri, ASKF Başkanı Mehmet GÜNGÖR, Spor İl Temsilcileri, Antrenörler, sporcular ve sporcu velileri katıldılar.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz BULUT: ‘Sporu toplumumuzun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirebilmek için öncelikle çocuklarımızı ve gençlerimizi spor yapmaya teşvik etmek, spor kültürünü oluşturmak, kötü alışkanlıklardan korumak, bedenen ve ruhen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine, tarihine, kültürüne sahip çıkan iyiyi, kötüyü ayırt edebilen başkalarına karşı saygılı kurallara uyabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak ortamları oluşturmak için çalışıyoruz.

            Bu doğrultuda değerli antrenörlerimizin göstermiş olduğu gayretlerle her geçen gün spor yapmak isteyen genç ve çocuklarımızın sayısı artmaktadır.

            İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde özellikle 05-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerimize yönelik 23 branşta kurslarımızı açarak an itibariyle yaklaşık 5100 çocuk ve gencimize hizmet vermekteyiz.

            İl Müdürlüğü olarak Yaz Spor Okulları ile birlikte Engelleri aşıyoruz projesiyle antrenörlerimizin gözetiminde çalışmalar başlatılmıştır. Engelli kardeşlerimizin bu etkinliklere katılmalarını bekliyoruz. Sağlıklı toplum için sporu yaşam biçimi haline getirmek ve herkesin bilinçli spor yapabilmelerini hedefliyoruz. Spor teşkilatı olarak sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaz spor okullarımız herkese hayırlı olsun.’’ dedi.

            Çocukların ve gençlerin ruhsal ve fiziksel açıdan gelişimlerini sağlamak istediklerini belirten Sayın Valimiz SARIFAKIOĞULLARI, gençlere ve çocuklara hitaben yaptığı konuşmasında "Gençlerimize spor kültürünü aşılamak, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, farklı okullardan gelen çocuklarımızın sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmak istiyoruz. İl Spor Merkezlerimizde başlayacak ücretsiz spor kurslarımızda birçok çocuğumuz belki de ilk kez devletin sağladığı imkanlarla yepyeni tesislerde, nitelikli ve amacına uygun branşlarında uzman antrenör kadromuzla spor yapma olanağı bulacaklar." dedi.

            Konuşmaların ardından tören her branştaki sporcuların etkinlikleriyle devam etti.