Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Ücretsiz İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları) Açılış Töreni 29 Haziran 2019 Cumartesi günü 19 Eylül Spor Salonunda yapıldı.  Düzenlenen açılış törenine Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan BULUT, ASKF Başkanı Sinan IŞIK, TÜFAD Başkanı Hasan Ali TEK,Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı Cezmi ÖZTÜRK,Ak Parti İl Başkanı Kenan TATLI, Spor İl Temsilcileri, Antrenörler, sporcular ve sporcu velileri katıldılar.

            Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından açılış konuşması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz BULUT: ‘Sporu toplumumuzun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirebilmek için öncelikle çocuklarımızı ve gençlerimizi spor yapmaya teşvik etmek, spor kültürünü oluşturmak, kötü alışkanlıklardan korumak, bedenen ve ruhen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine, tarihine, kültürüne sahip çıkan iyiyi, kötüyü ayırt edebilen başkalarına karşı saygılı kurallara uyabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak ortamları oluşturmak için çalışıyoruz.

Bu doğrultuda, Bizlerde bu emanetlerinizi aldık inşallah değerli antrenörlerimizle, çocuklarımıza sporu sevdirerek, sorumluluk sahibi, kendine güven duyan bedenen ve ruhen sağlam, geleceğin örnek gençleri olarak yetiştirmek için elimizden gelen gayret ve çabayı ortaya koyacağız. Değerli antrenörlerimizin göstermiş olduğu gayretlerle her geçen gün spor yapmak isteyen genç ve çocuklarımızın sayısını da arttıracağız.

            İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde özellikle 05-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerimize yönelik 22 branşta kurslarımızı açarak an itibariyle yaklaşık 6000 çocuk ve gencimize hizmet vermekteyiz. Yaz Spor Okullarıyla İlimizde 15.000 gence ulaşmayı hedefliyoruz.

Günden güne sayısı artan, gelişen, yenilenen tesislerimiz ve imkânlarımızla teknik olarak donanımımızı en üst seviyeye taşımış durumdayız. Bu yolda en güçlü ilham kaynağımız ve destekçimiz Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Biz de onun bize açtığı bu yol sayesinde İlimizde hizmet ulaştırmadığımız bir tek köşe, bir tek kişi kalmayıncaya kadar çalışıyoruz. Sportif başarılarda inşallah çok daha güzel noktalara geleceğiz. Başarıları hem artıracak hem istikrarlı hale getireceğiz. İlimizde artık Türkiye Şampiyonu sporcularımızın yanı sıra Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonu sporcular çıkarıyoruz. Demek oluyor ki bizler doğru yoldayız.

Sevgili Gençler, sizleri yalnız spor salonlarına değil, gençlik merkezlerimize de bekliyoruz. Her bir evladımızın içinde parlatılmayı bekleyen nice cevherler var. Biz onları el birliğiyle gün yüzüne çıkaracak, çocuklarımızı yetenekli oldukları alanların en iyisi olmaları için yüreklendireceğiz. Yürüyün, koşun, sporla kucaklaşın çocuklar. Her şey gönlünüzce olsun. Sizi çok seviyoruz.

            İl Müdürlüğü olarak yaz spor okulları ile birlikte Engelleri aşıyoruz projesiyle antrenörlerimizin gözetiminde çalışmalarda başlatılmıştır. Engelli kardeşlerimizin bu etkinliklere katılmalarını bekliyoruz.

 Sağlıklı toplum için Her Yaştan Herkesin Spor yapmasını istiyoruz. Bakanlığımızın faaliyete geçirdiği Koşabiliyorken Koş Projesi ile velilerimizi de spor yapmaya davet ediyoruz. Spor teşkilatı olarak sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaz spor okullarımız herkese hayırlı olsun.

            Katılım sağlayan sporcularımıza, ailelerine, antrenörlerimize ve tüm sporsever halkımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

            Konuşmaların ardından, Ak Parti İl Başkanı Kenan TATLI, yakın tarihte Dünya Halter Şampiyonu olan sporcumuz Cansu BEKTAŞ’ a ve İl Müdürümüz Hasan BULUT ise Hentbol 2.ligine yükselen Gençlik spor hentbol takımımıza plaket takdim etti.

Tören her branştaki sporcuların etkinlikleriyle devam etti.