İlimiz protokolü ile çok sayıda davetli ve sporcunun katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

                Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, insanların spora kazandırılması, çocukların spora başlaması, gençlerin zararlı alışkanlıklardan kurtarılması için sporu sevdirme ve spor alışkanlığı kazandırmak, vatanını, milletini seven sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, gençlerimizde spor bilinci oluşturmak, spora yeni başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Giresun’da sporun hakkettiği yeri alacağına, ailede spor yapan kişilerin artacağına inandığını belirten Bulut, gençlerimizi boş zamanlarında spor sahalarının yanı sıra Gençlik Merkezlerimizin gönüllü gençlik faaliyetlerine de davet etti.

                İl Müdürü Bulut, Amatör Spor Haftası kutlamalarında maddi ve manevi destekte bulunan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a ve Sayın Valimiz Hasan Karahan'a teşekkür etti.

                Konuşmasının ardından amatör spor kulüplerine destek veren, bu uğurda emek harcamış ve ödüle layık görülen Sporun Enleri; Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Genel Meclisi Başkanı A. Mürşit Gürel, Yıldızspor Kulüp Başkanı Kenan Ekizoğlu, Milli Atlet Şeyma Birinci, 1926 Bulancak Spor Kulübü Voleybol Antrenörü Selçuk Sekban, Giresun Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Giresun Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi, Aksu Barçaspor Kulübü, Dereli ÇPL Spor Kulübü, Sanayispor Bayan Futbol Kulübü, Derelispor Kulübüne ödülleri İl Müdürümüz Hasan Bulut, ASKF Başkanı Mehmet Güngör ve Futbol İl Temsilcisi Sinan Işık tarafından verildi.