Sarıkamış Harekâtı’nın 102. yılı dolayısıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın talimatıyla 08 Ocak 2017 Pazar günü saat: 10.00’da tüm yurtta aynı anda "Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla düzenlenen anma etkinliklerine katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

 

            Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda gerçekleştirilen yürüyüş programı bugün saat 10.00 da Atatürk Meydanından başladı. Gazi Caddesi ve Kale Mahallesinden devam ederek Giresun Kalesinde düzenlenen Anma Töreni ile program son buldu.

 

            Giresun Kalesinde düzenlenen Anma Programı; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

            Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mimar Sinan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Şükrü Tutkun, 102 yıl önce Sarıkamış’ta neler yaşandığını anlattı. Askeri Manganın yaptığı Saygı Atışı’nın ardından Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın okuduğu Kur’an Tilaveti ve yaptırdığı duanın ardından, program katılımcılara yapılan ikramlarla sona erdi.

 

            Törene; Vali Yardımcısı Hamit Genç, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Müftüsü Muhittin Oral, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Giresun Kredi ve Yurt Müdürü Fethi Elmas, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, askerler, emniyet mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.